A DVM group új irodája a legjobbak között

A DVM group új irodája a legjobbak között


vaci1_DVM_iroda-014-IMG_3933.jpgA DVM group új irodája döntős lett a 2017. február 2-án megrendezett VII. „Az Év Irodája” Díjátadó Gálán. A versenyre idén 136 pályázat érkezett, amely szám minden eddigi rekordot megdöntött. A zsűri a rendezvényen kilenc kategóriában tizennégy díjat osztott ki 430 ingatlanpiaci szakember jelenlétében.

A DVM group 2016 márciusában költözött a Váci 1 újjáéledt műemlék épületébe. A pezsgő belváros közepén, a Vörösmarty térnél kialakított 1400 m2-es, kétszintes iroda tervezése és a belsőépítészeti kialakítása is az építőipari cégcsoport érdeme. A műemlék ingatlan Alpár Ignác egyik leghíresebb munkája: az Első Pesti Hazai Takarékpénztár székháza 1911-1915 között épült, a rendszerváltás után tizenöt évig a Budapesti Értéktőzsdének adott otthont.

Az utcafronti üvegajtón keresztül jól látszik a hatalmas, friss hatású zöldfal, ahonnan néhány lépcsőfokon keresztül jutunk el a nagyvonalú recepciós térbe. A századfordulós műemléképületbe a DVM group indusztriális, letisztult belsőépítészeti kialakítást alkotott, amit a betonhatású színek, az üvegfalak és a látható gépészeti rendszerek határoznak meg, a kör- és hengerformájú dizájnlámpák pedig még inkább kiemelik az organikus kialakítást.

Az előtér stílusát a recepciós pult betonhatású tömbje definiálja; jobbra a cégcsoport díjai sorakoznak. A falfelületeken a megvalósult projektek egy-egy kinagyított részlete látható. A lift mellett kettő, a recepció mögött három tárgyalót alakítottak ki, amelyek közül a két legtágasabb egybenyitható. A földszint a vendégek reprezentatív világa; az emeleti munkaállomásokhoz vezető lépcsősor elegánsan keresztülmetszi a hatalmas teret és egy újabb letisztult geometriai formával gazdagítja az irodát.

Az emeleten, amely az épület adottságainak megfelelően U alakot követ, divíziók szerint több egyterű irodarész került kialakításra. Az ívelődő teret a munkaállomás-csoportok mellett fókuszhelyiségek, nyomtatószobák, telefonfülkék szegmentálják. A részlegek között lounge jellegű közösségi területek kaptak helyet, ahová kisebb megbeszélésekre is el lehet húzódni. A nagy konyha színes székeivel otthonos hatást kelt, és fontos találkozási, közösségi pont is az irodában.

Az iroda kialakításánál a fenntarthatósági, "zöld" szempontokat is figyelembe vették, amit a "LEED gold" minősítés is igazol. A kivitelezés során olyan belsőépítészeti elemekkel és anyagokkal dolgoztak, amelyekkel a tervező és kivitelező munkatársak nap mint nap találkoznak: ez indokolja a nyers betonhatású anyagokat és üvegfelületeket, valamint az álmennyezet hiányát, hiszen a falakon szabadon futnak a gépészeti csövek. Az építőipari szolgáltatások teljes skáláját nyújtó cégcsoport így könnyen be tudja mutatni ügyfeleinek az egyes technikai kialakításokat.

DVM group meeting roomA tárgyalók a legmodernebb technikával felszerelve segítik a megbeszéléseket. A részlegek közti kollaborációs terek a tárgyalási lehetőségen túl "hot desk" vagy projektszoba jellegű munkahelyként is működnek. Az iroda változatos térsorozatában a tiszta, világos mérnöki zónákat inspiráló közösségi szigetek színesítik, a hangulatos és tágas étkező pedig társalgóként is kiválóan funkcionál.

Az iroda kialakításának vezérelvei a funkcionalitás, a tevékenységalapú munkakörnyezet tervezése, és a gyorsan változó igényekhez rugalmasan alkalmazkodó térszervezés volt. A nyitottság, az átláthatóság és az egybefüggő terek a munkatársak és a csoportok közti hatékony kommunikációt szolgálják.

Az irodában a cégcsoportra jellemző igényesség, precíz kidolgozottság és minőségi anyaghasználat uralkodik. A modern, tiszta, világos belső kialakítás időtállóan elegáns és kellemes munkakörnyezetet biztosít a DVM group növekvő létszámú szakértőgárdájának, akik a környéken a szolgáltatások bőséges skálájából és kitűnő tömegközlekedési lehetőségből is profitálhatnak, az ablakokon kipillantva pedig a Budapest különleges épített örökségében gyönyörködhetnek. Funkcionalitás és esztétikum: a DVM group méltó új otthonra lelt.

Vissza